Winemaker of the year - David Bonomi

Wij zijn trots om het nieuws te delen dat David Bonomi, de Argentijnse topwijnmaker van Bodega Norton, is erkend als "Wijnmaker van het jaar" door de beroemde wijnschrijver Tim Atkin.

David Bonomi staat bekend om zijn toewijding en deskundigheid. Hij heeft onder andere jaren aan zijn project Altura gewerkt, waarbij hij een nieuwe serie wijnen heeft ontwikked van druiven afkomstig van wijngaarden op grote hoogte in de Uco Valley, Mendoza, Argentinië.


Unieke wijngaarden
Grote hoogte (1.100 - 1.600 meter), specifieke bodemstructuur, irrigatie afkomstig van het Andesgebergte, weinig regen en enorme temperatuurverschillen tussen dag en nacht, zorgen voor unieke en ideale condities om bijzondere wijnen te maken.

Awards & prijzen
De wijnen van David hebben de harten van de experts en wijnliefhebbers van over de hele wereld veroverd. Zo kreeg de Gernot Langes 95 punten, de Privada 96 punten en de titel 'wijn van het jaar' en is zijn Malbec Reserva een benchmark voor Malbec geworden.


  Gernot Langes 2015
Bijzondere icoonwijn die de naam draagt van de eigenaar van Bodega Norton; Gernot Langes Swarovski. Inderdaad van de beroemde Oostenrijkse kristalfamilie. In 1989 besloot hij zijn liefhebberij van wijn maken professioneel te vervolgen door de aankoop van Bodega Norton in Mendoza. Zijn doel is om de beste wijnen van Argentinië te maken en daar slaagt hij met zijn team (zoon en wijnmakers) zeker in. De Gernot Langes is de icoonwijn van de bodega en hiermee willen zij laten zien wat zij kunnen produceren op deze unieke plek tegen de Andes. Deze wijn is in zeer gelimiteerde oplage beschikbaar.Tim Atkin - 94 punten
van € 82,50 voor € 69,95


  Malbec Reserva 2017
Dit is de Malbec waarmee Bodega Norton de wereld heeft veroverd, van Buenos Aires tot Los Angeles en Tokio, overal wint deze wijn de harten van de experts én wijnliefhebbers. Deze topwijn smaakt vol, geconcentreerd in fruit én je proeft de intense smaak van de opvoeding op houten vaten. Perfect te combineren met rood vlees, vrijwel alles van de barbeque en harde kazen.Tim Atkin - 90 punten
van € 15,95 voor € 12,95


 Chardonnay Reserva 2019
Bodega Norton is een Argentijns wijnhuis wat natuurlijk vooral bekend is om zijn rode wijnen als de Malbec, maar zij maken ook geweldige witte wijnen! Hun top witte wijn is deze Chardonnay Reserva Waar deze 5 jaar geleden nog gedomineerd werd door hout, is hij nu schitterend in balans. Door de hoge ligging van de wijngaarden is Norton in staat om een heerlijke frisheid in deze wijn te krijgen. Heerlijk bij zalm, salades, risotto met vis of gewoon als aperitief.Tim Atkin - 91 punten (oogst 2018)
Robert Parker The Wine Advocate - 90 punten (oogst 2017)
van € 15,95 voor € 12,95


Altura Cabernet Franc 2017
De wijnmaker van Bodega Norton, David Bonomi, maakt deze wijn met druiven die zijn afkomstig van de zeer hoog (Altura) gelegen wijngaarden uit het Andes gebergte. Hierdoor rijpen de druiven optimaal. Deze Cabernet Franc is heerlijk fris met een vleugje munt en kruidige tonen. Complex met een stevige structuur en een fluwelen afdronk.Robert Parker - 91 punten
8.5 De Grote Hamersma (oogst 2017)
van € 20,25 voor € 17,95


 Pinot Noir 2018
De wijnmaker van Bodega Norton, David Bonomi, maakt deze wijn met druiven die zijn afkomstig van de zeer hoog (Altura) gelegen wijngaarden uit het Andes gebergte. Hierdoor rijpen de druiven optimaal. De Pinot Noir is een delicate wijn met een verrassend lichte robijnrode kleur, aroma's van viooltjes en kersen met een elegante lange afdronk.93 punten - Descorchados 
van € 20,25 voor € 17,95


Altura White Blend 2018
David Bonomi maakt deze wijn met druiven die zijn afkomstig van de zeer hoog (Altura) gelegen wijngaarden uit het Andes gebergte. Hierdoor rijpen de druiven optimaal. De Altura White Blend is heerlijk verkwikkende wijn van Sauvignon Blanc, Semillon en Grüner Veltliner. Smaken van citrus en appel voeren de boventoon en de wijn heeft een lange harmonieuze afdronk.
Tim Atkin - 93 punten (oogst 2018)
Robert Parker - 90 punten (oogst 2018)
Descorchados - 94 punten (oogst 2018)
8.5 De Grote Hamersma (oogst 2017)
van € 20,25 voor € 17,95


 Lote Negro 2016 
Stevige krachtpatser uit Argentinië. Een aroma van gerijpt rood fruit als bramen en frambozen, gecompleteerd met een rijke smaak waar cacao en gepeperde kruiden de Lote Negro een vol en robuust karakter geven. De Malbec en Cabernet Franc; een perfect huwelijk, vol Argentijnse passie.


Tim Atkin - 92 punten
van € 27,95 voor € 24,50


 Privada 2016
De naam Privada refereert aan de privéwijn van de familie die voorheen alleen werd gedronken met goede vrienden en familie. Gelukkig kunnen wij in Nederland er nu ook van genieten, want wat een wijn is dit! Krachtige smaak, vol fruit en mooie houttonen maken deze wijn ideaal als begeleider van stevige vleesgerechten of stoofschotels.


96 punten - International Wine Challenge (oogst 2015)
Best Argentinian Wine - International Wine Challenge (oogst 2015)
95 punten - James Suckling (oogst 2015)
93 punten - Tim Atkin (oogst 2015)
92 punten - Wine Spectator (oogst 2015)
91 punten - Robert Parker (oogst 2015)
Plek 60 in de Top 100 2018 – Wine Spectator
van € 24,95 voor € 19,95


Intekenen


Intekenen op deze prachtige wijnen is mogelijk tot en met 31 mei 2020 via onderstaande button of met een reply op deze mail. Inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. 

WhatsApp ons!