Top 10 wijnmaker: David Bonomi

David Bonomi van Bodega Norton, bekend om zijn toewijding en deskundigheid, is een van de nieuwe generatie wijnmakers die zich toelegt op het matchen van de wijngaard met het ideale druivenras. Hij is onlangs wederom benoemd door wijnjournalist Tim Atkin tot één van de Zuid-Amerikaanse top 10-wijnmakers. En dat is niet zonder reden volgens Tim Atkin. 


"Friendly, popular and charming, David Bonomi never stops smiling. And smile he should. His single-terroir Malbecs and red blends are exemplary and his whites are getting better with every vintage."


Wat heeft David Bonomi gebracht tot dit topniveau van wijn maken? Geboren in de provincie Mendoza, Argentinië, aan de voet van het Andesgebergte begon zijn passie voor wijn al toen hij een kind was. Waar hij het grootste deel van zijn tijd in de wijngaard van zijn vader doorbracht. Zijn vader komt uit een familie van Italiaanse immigranten die in de wijnindustrie hebben gewerkt. Zijn enthousiasme voor de wijnwereld groeide met de tijd en hij besloot om wijnbouw te studeren aan de Don Bosco University en Juan Agustín Maza University. "De relatie met wijn, in onze familie, was altijd ons levensonderhoud," zegt Bonomi trots.


Zijn professionele carrière begon in 2002 bij Bodega Norton onder leiding van wijnlegende Jorge Riccitelli. Daarna werkte hij acht jaar als wijnmaker bij diverse bekende wijnhuizen en kwam in 2014 terug bij Bodega Norton. Hij werkt hier samen met het wijnbouwteam met als doel om nog betere wijnen te maken. En daar slaagt David en zijn team zeer goed in, de internationale awards en hoge scores voor de wijnen van Bodega Norton stromen binnen!


15% korting
Ontdek de wijnen van deze topwijnmaker met 15% korting met de code david  in onze shop.

P.S. je maakt ook kans op een van de reizen die Bodega Norton weggeeft naar Argentinië om David echt te ontmoeten! Check onderstaande link.

Win een ontmoeting met David