Over Bodega Norton


Historie & Oprichting
De Engelsman Sir Edmund James Palmer Norton, een spoorwegingenieur bij de Buenos Aires Spoorwegen, heeft Bodega Norton in 1895 opgericht. Daarmee was Bodega Norton de eerste wijnmakerij in het zuiden van de Mendoza River Valley. In 1989 wisselde de bodega van eigenaar. Oostenrijks zakenman Gernot Langes Swarovski zag tijdens een reis door Argentinië de mogelijkheden van het wijngebied en werd de nieuwe trotse eigenaar. Zijn doel? Het maken van wijn die over de hele wereld door zijn kwaliteit wordt herkend en geroemd.

Bodega Norton staat voor kwaliteit
Gernot Langes Swarovski, telg van de beroemde kristalfamilie, staat garant voor de kwaliteit van alle wijnen van Bodega Norton. Dit heeft hij onder andere bereikt door flink te investeren in het bedrijf en door traditie, innovatie en duurzaamheid te combineren. Swarovski heeft door zijn investeringen en inzichten een van de modernste en technisch meest geavanceerde wijndomeinen ter wereld gerealiseerd. Uiteraard heeft hij dit bereikt samen met zijn team bestaande uit ervaren wijnmakers, mensen met passie voor het vak wijn maken.

Het wijngebied Mendoza
De bodega en de wijngaarden van Bodega Norton liggen op 30 minuten rijden van de stad Mendoza in het wijngebied Luján de Cujo. Dit wijngebied ligt op een gemiddelde hoogte van 900 meter boven zeeniveau, heeft een rotsachtige bodem en kent een mild klimaat met grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Voor de irrigatie van de wijngaarden wordt gebruikgemaakt van grote bassins met kristalhelder smeltwater afkomstig uit het Andesgebergte.

Kwaliteit over de hele wereld
Over de hele wereld wordt de kwaliteit die Swarovski voor ogen had, erkend en gewaardeerd. Zo exporteert Bodega Norton naar meer dan 60 landen over de hele wereld. In Nederland is Bodega Norton de marktleider van Argentijnse wijnen. Ook de experts en wijnkenners waarderen de kwaliteit van de wijnen, de Norton wijnen zoals de Reserva’s, Privada en de Lote Negro hebben allemaal vele awards gewonnen. En onze wijnmaker David Bonomi is uitgeroepen tot een van de beste wijnmakers van Zuid-Amerika.