MR. MEAT AMSTERDAM
Mr Meat is het nieuwste steakhouse van Amsterdam. Zoals de naam al doet vermoeden draait het hier om vlees, vlees en nog eens vlees. Bij binnenkomst valt je oog dan ook direct op de grote rijpingskasten waar de enorme stukken dry-aged vlees liggen. Vrijwel direct daarna kom je bij de counter waar het vlees geportioneerd klaarligt. Precies zoals je dat bij de slager ziet. Van tenderloin tot T-Bone, lamshaas, entrecôte en chateaubriand. Ze hebben werkelijk waar alles. Voor vleesliefhebbers is dit het summum.Het is dan ook moeilijk kiezen uit al dit lekkers. Dus laat je adviseren en vooral verrassen door de minder bekende gerechten zoals de warme smoked beef platter. Dit is dun gesneden gerookt rundvlees dat kort op de bakplaat wordt gegaard, getopt met gesmolten cheddar en Parmezaanse kaas. Heerlijk om mee te beginnen. Dat geldt ook voor de Carpaccio. Ook deze is licht gerookt en wordt geserveerd met rucola en Parmezaanse kaas. Uiteraard hoort hier een lekker glas wijn bij. Start je het liefste met witte wijn dan is de Chardonnay Reserva een hele goede optie. Deze is heerlijk fris en fruitig.

De rode wijnen van Bodega Norton zijn veelal krachtig dus laat de volle Malbec voor de stoerdere hoofdgerechten en begin liever met de Pinot Noir uit de Altura collectie. Deze wijn is lichter en past heel erg goed bij delicatere vleesgerechten. Dat geldt ook voor de volgende gerechten die we proeven. Een super malse filet mignon met zeezout en een van de favorieten van de chef: Hemel op aarde. De robijnkleurige Altura Pinot Noir uit de Argentijnse Uco Valley is heel aromatisch maar heeft niet die volle houttoon die over deze gerechten heen walst.

Het vlees dat we proeven is malser dan mals. Echt vakmanschap. De chef is tevens slager dus hij weet als geen ander hoe je het vlees het beste bereid. Samen met de grill master weten ze het vlees op de best mogelijke manier te presenteren. Eerlijk is eerlijk, de kwaliteit van het vlees is indrukwekkend bij Mr Meat.Eenmaal aangekomen bij het hoofdgerecht wordt het ook tijd om die volle krachtpatser in te schenken. Er komt namelijk een Côte de boeuf. Die is namelijk wel opgewassen tegen de Privada 2016. Een prachtige ronde en gebalanceerde wijn gemaakt van Cabernet Sauvignon, Malbec en Merlot. De tannines zijn gerijpt waardoor hij zacht is en een mooie lange afdronk heeft. Een fantastisch glas bij een perfect gegrilde Côte de boeuf. Een feestje voor carnivoren.

Een tafeltje bij Mr. Meat reserveren doe je hier.

De grillmasters die thuis aan de slag gaan met een mooi stuk vlees kunnen hun diner natuurlijk ook compleet maken met de wijnen van Bodega Norton. Het mooie is dat deze wijnen ook verkrijgbaar zijn voor thuis. Heb je binnenkort een gezellige borrel of een mooi diner thuis? 

Bestel dan deze topwijnen via de webshop van Bodega Norton. 

Afgelopen maand bezocht ik het nieuwe Bar BAUT in Amsterdam Oud-Zuid. Lees hier meer over mijn ervaring bij deze hotspot. Volgende maand ga ik op bezoek bij Gauchos in Utrecht!