Meet the Winemaker

Meet de winemaker David Bonomi
Achter goede wijnen staat een goede wijnmaker. Dé wijnmaker van Bodega Norton is de Argentijn David Bonomi. Als klein jongetje was David het grootste deel van zijn tijd te vinden in de wijngaard van zijn vader. Daar is dan ook zijn passie voor wijn ontstaan. Het was dan ook een logische keuze van David om de studie Wijnmaken te volgen aan de Don Bosco University en de Juan Augustin Maza University.

"De relatie met wijn, in onze familie, was altijd ons levensonderhoud"

Professionele carrière
Nadat David 8 jaar als wijnmaker bij bekende wijnhuizen had gewerkt, kwam hij in 2002 voor Bodega Norton werken. Onder leiding van Jorge Riccitelli maakte hij kennis met de cultuur, passie en manier van wijn maken van Bodega Norton. Na een onderbreking van een aantal jaar kwam David Bonomi in 2014 terug op onze wijngaarden. De wijnmaker heeft samen met zijn team het doel om de groei van de wijnmakerij te consolideren, zowel in de lokale als de internationale markt.

Erkenning als wijnmaker
David Bonomi maakt deel uit van een nieuwe generatie wijnmakers die zich toelegt op het matchen van de wijngaard met het druivenras. Zijn passie, toewijding en kunde als wijnmaker leveren Bonomi veel erkenning op. Van wijnliefhebbers, maar ook van de wijnexperts. Zo is hij onlangs door Decanter Magazine benoemd tot een van de 'Zuid-Amerikaanse top 10-wijnmakers' en door Drink Business tot een van de 'Top 10 jonge Argentijnse wijnmakers om te bekijken'.

Ontmoet David Bonomi
Ga jij een reis maken door Argentinië? Dan mag een bezoek aan Bodega Norton zeker niet ontbreken. Bezoek onze wijngaarden, maak kennis met onze wijnmaker David Bonomi en proef onze heerlijke wijnen. Een ervaring om nooit te vergeten!Bezoek Bodega Norton