GAUCHOS UTRECHT

Gauchos is al 40 jaar the place to be als je in Utrecht een lekkere malse Argentijnse steak wil eten. Inmiddels heeft deze keten restaurants door het hele land maar in Utrecht vind je het eerste restaurant van deze succesformule.Aan de Oude Gracht in het hart van de stad heeft Gauchos een prachtige plek aan het water. In de zomer zit je hier dan ook heel idyllisch. Terwijl de bootjes langzaam voorbij varen kun je genieten van alles wat de Argentijnse keuken te bieden heeft. En dat is heel wat kan ik zeggen. Het is nog maar een paar maanden geleden dat ik zelf in Argentinië was om kennis te maken met het échte Argentinië. Dit indrukwekkende land heeft naast prachtige natuur en het levendige Buenos Aires ook veel te bieden op culinair gebied. Het meest bekend zijn natuurlijk die enorme Argentijnse steaks. Maar er is veel meer zoals de empanadas. Deze pasteitjes vind je daar in bijna ieder restaurant. Veelal gevuld met rundvlees maar je kunt ze ook met kaas of groente krijgen. Dit lekkere warme voorgerecht serveren ze ook bij Gauchos. Combineer hem bijvoorbeeld met de Argentijnse worstjes Chorizos. Super smaakvol en leuk om te delen. Dit soort rijke voorgerechten vragen om een wijn die hier tegen opgewassen is zoals de Bodega Norton Chardonnay Reserva. Deze wijn is fris en fruitig maar heeft ook voldoende body om overeind te blijven.

De Argentijnse steaks zijn toch wel het hoogtepunt tijdens je diner bij Gauchos. Uiteraard staan zo’n beetje alle traditionele vleesgerechten op de kaart. Van het meest malse en sappige vlees Bife de Lomo (ossenhaas) tot aan de Bife Ancho (rib-eye) en huisspecialiteit Churrasco de Cuadril. De runderen die hiervoor worden gebruikt komen rechtstreeks van de Pampas en de stukken vlees worden 6 weken gerijpt terwijl ze per boot naar Nederland worden getransporteerd.Vleesliefhebbers kunnen zich helemaal te buiten gaan aan alle lekkere grill gerechten. Kun je geen keuze maken dan is de Gaucho Selección een goede optie. Deze bestaat uit Bife de cuadril (steak), Bife de Chorizo (entrecôte) en Bife Ancho (rib-eye). Een aanrader voor de dames is de uber malse Bife de Lomo. Deze ossehaas is vanaf 180 gram te bestellen en de perfecte ladysteak. Bij alle vleesgerechten wordt de traditionele Chimichurri geserveerd. Een smaakvolle dressing op basis van olijfolie met peterselie, koriander, basilicum en oregano. Bestel hier nog wat lekkere frietjes en salade of gegrilde asperges bij en je diner is compleet. De keuze voor de winepairing is wat ons betreft zo gemaakt. Een glas Bodega Norton Malbec Reserva is bij uitstek de wijn die je bij deze steaks drinkt. Deze fruitige hout gelagerde top Malbec is vol en opgewassen tegen de intense smaken. De uitspraak “When it grows together is goes together” gaat hier helemaal op.

De Argentijnen houden van zoet. De desserts worden dan ook veelal gemaakt met dulce de leche. De gecondenseerde melk wordt urenlang ingekookt totdat er een stroperige zoete substantie ontstaat. Het lijkt een beetje op karamel. Dulce de leche wordt trouwens ook gebruikt als vulling voor de bekende alfajores koekjes. De favoriete lekkernij van koningin Máxima. Bij Gauchos serveren ze dulce de leche in een flensje of in combinatie met gegrilde ananas.
Wil je deze Argentijnse sferen ook bij jou in de buurt ervaren? Reserveer dan hier een tafeltje bij een van de Gauchos restaurants bij jou in de buurt.

De wijn van Bodega Norton kun je natuurlijk ook voor thuis bestellen. Check hier de webshop voor de gehele collectie.

Bestel dan deze topwijnen via de webshop van Bodega Norton. Vergeet niet de actiecode: gauchos te gebruiken voor 15% korting op jouw Bodega Norton bestelling.

Afgelopen maand bezocht ik het nieuwe Mr. Meat in Amsterdam Oud-Zuid. Lees hier meer over mijn ervaring bij deze hotspot.