BAR BAUT AMSTERDAM

Pop-up concept BAUT van Michiel van der Eerde was de afgelopen jaren op diverse tijdelijke plekken in Amsterdam te vinden. Sinds januari heeft Bar BAUT een permanente locatie gekregen in Amsterdam Oud-Zuid.


Bar BAUT maakt gastronomie toegankelijk in een hippe bruisende omgeving. De stijl van eigenaar en chef Michiel is stoer en rebels. Dit komt vooral tot uiting in het eclectische interieur maar ook in zijn eigentijdse gerechten. Michiel laat zich inspireren door mooie smaken uit alle windstreken. We zien veel klassieke Franse technieken maar ook Aziatische invloeden terug. Een interessant startpunt dus om de wijnen van Bodega Norton en de mondiale kookstijl van Michiel te combineren.


We beginnen de avond met wat oesters en een feestelijk glas Cosecha Especial Extra BrutDeze mousserende wijn is gemaakt van 100% Chardonnay druif en heerlijk als aperitief. Als we naar het eerste gerecht gaan komt de sommelier met een gedurfde opvolger. Cosecha Tardía Late Harvest Winemaker’s Selection. Deze zoete wijn verwacht je eerder bij het dessert en niet zo snel bij het voorgerecht.Interessant dus.Toch gaat het goed met de soft-shell crab omdat deze geserveerd wordt met zoetzure groenten, mango en amandel. De zoete tonen gaan goed bij de mango en amandel en ondertussen heeft de wijn voldoende zuren om overeind te blijven.


Op de kaart van Bar BAUT zijn alle favorieten terug te vinden van de afgelopen jaren. Zo ook de zeebaars met beurre blanc, bosui en pastinaak. Een fantastisch lekker gerecht. De wijn die hier uitstekend bij past is de Chardonnay Reserva 2017. Deze is fris, fruitig en op eikenhoutenvaten gelagerd waardoor hij lichte houttonen heeft en goed past bij de romige beurre blanc. 


De energieke sfeer in het restaurant is aanstekelijk. De gerechten volgen elkaar in rap tempo op en smaken absoluut naar meer. Vol enthousiasme wordt de volgende pairing aan ons gepresenteerd. We krijgen de Malbec Reserva 2017. Dat is nogal een powerhouse die je het beste bij rood vlees kunt drinken. Bij BAUT wordt de Malbec geschonken bij de kalfsentrecôte met cantharellen, aardappelcrème en kalfsjus. Wederom een top gerechtje met een wijn die indruk maakt. Liefhebbers van volle en intense wijnen zullen deze krachtige Malbec zeker waarderen. Hij is dan ook niet voor niets meerdere keren in de prijzen gevallen. Dus ken je hem nog niet? Dan moet je hem zeker eens proeven!


Het mooie is dat deze wijnen ook verkrijgbaar zijn voor thuis. Heb je binnenkort een gezellige borrel of een mooi diner thuis? Bestel dan deze top wijnen via de webshop van Bodega Norton. 


Een tafeltje bij Bar BAUT reserveren dat doe je hier.


Volgende maand gaat Severine van "The Citizen"
op bezoek  bij het nieuwe Mr Meat in Amsterdam.